Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/9/8/6/kdvsebastiaan.nl/httpd.www/New/wp-content/themes/jupiter/framework/includes/minify/src/Minifier.php on line 227 Voorschools Educatief Programma - Kinderdagverblijf Sebastiaan. Kindercentrum Emma B.V. Statenplein 1k, 3051 HS Rotterdam, (010) 285 90 40

Wij werken met het pedagogisch programma Ben ik in Beeld

Ons kinderdagverblijf is gecertificeerd in het werken met het voorschools educatief programma Ben ik in Beeld. Ben ik in Beeld is een erkend voorschools programma dat speciaal is ontwikkeld voor kinderdagverblijven. Het programma combineert belangrijke pedagogische en didactische inzichten met de dagelijkse praktijk van de kinderopvang. Binnen Ben ik in Beeld wordt gebruik gemaakt van de activiteiten van Puk en Ko. Deze worden op een ontwikkelingsgerichte manier aangeboden. Dit betekent onder andere dat pedagogisch medewerkers altijd op de initiatieven van kinderen letten om zo aan te blijven sluiten bij de belevingswereld van kinderen. Op ieder kinderdagverblijf draagt Ben ik in Beeld bij aan de professionaliteit van de pedagogisch medewerkers en daarmee aan de optimale ontwikkeling van kinderen.

Oog voor de ontwikkeling van het kind

De Pedagogisch medewerkers gebruiken de observatiemethode Focus op Kinderen! om de voortgang en ontwikkeling van kinderen in kaart te brengen en het activiteitenaanbod af te stemmen op de kinderen.

Interactief voorlezen

Interactief voorlezen is een belangrijk aspect van Ben ik in Beeld. Per thema staat een prentenboek centraal. Daarbij is het belangrijk dat het prentenboek meerdere keren en op verschillende manieren wordt voorgelezen. Zo kunnen de leidsters gebruik maken van een vertelkoffer met dingen die voorkomen in het boek. Zo leeft het boek nog meer onder de kinderen.

Een dagritme geeft rust

Terugkerende momenten zoals fruit eten, spelen en slapen zorgen voor een helder dagschema. Pedagogisch medewerkers benutten deze kansrijke momenten om met de kinderen te praten en de hun taalvaardigheid te stimuleren.

Veel interactie

Interactie tussen kinderen en pedagogisch medewerkers vormt de kern van Ben ik in Beeld. De pedagogisch medewerkers zijn daarom getraind in een actieve en sensitief-responsieve houding; zij laten hun gedrag aansluiten bij initiatieven en interesses van de kinderen. Dit versterkt het gevoel van welbevinden van het kind en bevordert de ontwikkeling. De pedagogisch medewerkers lokken bewust leerervaringen bij de kinderen uit.

Themahoeken om te spelen

Om jonge kinderen uit te dagen tot interactie, taal en spel werkt Ben ik in Beeld met verschillende themahoeken. Gedurende een aantal weken vinden activiteiten plaats die passen bij het thema en het prentenboek. De pedagogisch medewerkers richten de hoeken in en zetten tijdens het spelen met de kinderen interventies in om het spel en de taal te verrijken.
Kijk voor meer informatie bij www.cedgroep.nl

Ben In Beeld

Contact Us

We zijn niet aanwezig momenteel, stuur ons een berichtje en we zullen zo spoedig mogelijk een antwoord sturen.

Not readable? Change text. captcha txt