Dagindeling

In de groepen wordt gewerkt volgens een vaste dagindeling om de kinderen een veilig gevoel en rust te bieden. Baby’s houden het voedingsschema en slaapritme aan van thuis. Naarmate de kinderen ouder worden, zal er worden toegewerkt naar het groepsritme, waarin drinken, eten en slapen voorkomen. Daarnaast is er tijd om vrij te spelen, naar buiten te gaan en gezamenlijk dingen te doen (zoals zingen, voorlezen, knutselen of tekenen).

Onze dagindeling ziet er ongeveer als volgt uit:

07.30 – 09.30 uur Binnenkomst van de kinderen. Korte informatie uitwisseling ouders – leidsters voor een correcte overdracht voor de dag. Vrijspelen.

09.30 – 10.00 uur Kinderen gaan allemaal aan tafel, zingen liedjes, krijgen drinken en rijstwafel/soepstengel/ontbijtkoek/beschuit/rozijntjes.

10.00 – 11.30 uur  Kinderen worden verschoond of gaan op het potje of wc en daarna een activiteit, zoals verven, voorlezen (vanuit ons VVE programma), puzzelen, knutselen, vrijspelen of buitenspelen.

11.30 – 12.15 uur   De kinderen krijgen een warme maaltijd.

12.00 – 13.00 uur  Kinderen worden verschoond of gaan weer op het potje of wc, waarna de leidsters ze naar bed brengen om lekker te slapen. Voor de kinderen die niet slapen, worden er activiteiten aangeboden vanuit het voorschoolse educatie programma.

13.00 – 15.00 uur Kinderen komen uit bed, worden verschoond, haren worden gekamd, gezichtjes worden opgefrist en gaan ze aan tafel om sap te drinken en vers fruit te eten

15.00 – 16.30 uur Buitenspelen!

16.30 -17.00 uur kinderen worden verschoond, kinderen krijgen drinken en verse groentesnacks (en voor de allerkleinsten een soepstengel/ rijstwafel) aangeboden

17.30 – 18.30 uur Activiteiten naar keuze.

Contact Us

We zijn niet aanwezig momenteel, stuur ons een berichtje en we zullen zo spoedig mogelijk een antwoord sturen.

Not readable? Change text. captcha txt