Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/9/8/6/kdvsebastiaan.nl/httpd.www/New/wp-content/themes/jupiter/framework/includes/minify/src/Minifier.php on line 227 Activiteitenaanbod - Kinderdagverblijf Sebastiaan. Kindercentrum Emma B.V. Statenplein 1k, 3051 HS Rotterdam, (010) 285 90 40

 • VVE

  Kinderdagverblijf Sebastiaan is gespecialiseerd in het werken met het voorschools educatief programma: “Ben ik in beeld”. Het programma combineert belangrijke pedagogische en didactische inzichten met de dagelijkse praktijk van de kinderopvang. Door middel van dit programma in combinatie met goed observeren en veel interactie te creëren met de kinderen wordt er op speelse wijze gewerkt aan een zo’n goed mogelijke ontwikkeling van het kind.

  (Kinderdagverblijf Sebastiaan heeft ervoor gekozen om met het voorschoolse educatie programma „Ben ik in beeld” en het activiteiten aanbod van „Puk en Ko” te werken. „Puk en Ko is een onderdeel van Ko totaal. Spreken, luisteren en het uitbreiden van de woordenschat staan in dit programma centraal (Puk & Ko, 2015).

De sociale vaardigheden, motoriek en rekenen komen echter ook aan bod. Het is een totaalprogramma, gericht op de brede ontwikkeling van kinderen van 0-4 jaar en is speciaal voor kinderdagverblijven ontwikkeld. Het leren gebeurd door middel van spel (CED groep, 2015). Dit zie je in de praktijk onder andere terug in de pop Puk. Die wordt ingezet als schakel tussen de kinderen en de leidster, maar ook als vriendje van de kinderen. Puk is er altijd, doet mee aan de activiteiten en gaat zelfs bij de kinderen logeren. Je merkt dat kinderen via Puk meer opnemen en makkelijker tegen Puk praten dan tegen iemand anders.

„Puk en Ko” werkt aan de taalontwikkeling, ontluikende geletterdheid, denkontwikkeling, ontluikend rekenen, motorische ontwikkeling, creatieve ontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling en de sociaal-emotionele ontwikkeling aan de hand van de hieronder genoemde thema’s.

 1. Welkom Puk
 2. Knuffels
 3. Hatsjoe!
 4. Ik en mijn familie
 5. Wat heb jij aan vandaag?
 6. Regen
 7. Dit ben ik
 8. Eet smakelijk!
 9. Reuzen en kabouters
 10. Oef, wat warm!
 11. Ik ben bijna 4!

Spelsoorten geschikt voor de doelgroep

Het kind

De belangrijkste overtuiging in het bestaan van de eigen kracht van het kind: de kracht om te ontwikkelen tot een individu met een eigenheid en de daaruit voortvloeiende, vele mogelijkheden, zoals de ontwikkeling van de persoonlijke en sociale competentie.

Om tot een evenwichtige ontwikkeling te kunnen komen zal aan een aantal behoeften van het kind voldaan worden, te weten:

de behoefte aan erkenning, waardering en respect;
de behoefte aan affectie en geborgenheid;
de behoefte aan sociaal-emotionele en fysieke veiligheid, duidelijkheid en continuïteit;
de lichamelijke behoeften, zoals verzorging;
de behoefte aan ontwikkeling van de persoonlijke competentie door aanbieden van verschillend spelmateriaal en activiteiten.

Door bovengenoemde te gebruiken in aangeboden spelsoorten, creëert Sebastiaan een veilige omgeving voor het kind waarin ontwikkeling centraal staat. Ook leren zij zo hun grenzen aan te geven en hun wensen kenbaar te maken. Indien er kinderen zijn die hiernaast, om welke reden dan ook, extra zorg en aandacht nodig hebben, zal kinderdagverblijf Sebastiaan, binnen de mogelijkheden, hierin voorzien.

Enkele voorbeelden van spelsoorten;

Baby’s:

Kiekeboe spelen met zakdoekje over gezicht, kosteloos materiaal laten voelen, ruiken, mobiel met geluid en felle kleuren, onbreekbare spiegel (voor ontdek jezelf), gekleurde ringen stapelen, oefenen met kruipen, rollen en lopen, luisteren naar klassieke muziek, plastic kraakboekje “lezen”, oefenen met zelf eten en drinken via kleine stapjes.

Dreumes en peuters;
Exploratiespel door middel van spelen met zand, water, klei, verf, papier, stiften, kleurpotloden, krijt.

Bewegingsspel om grove en fijne motoriek te ontwikkelen door middel van fietsen, steppen, driewielfietsen, klimrekje, wipwap, glijbaan, ballen (gooien/schoppen, rollen), dansen op muziek, knippen, plakken, scheuren, verven en nog veel meer.

Constructiespel door middel van het maken van iets nieuws of samenvoegen van verschillende onderdelen bijvoorbeeld duplo, blokken en puzzels.

Contact Us

We zijn niet aanwezig momenteel, stuur ons een berichtje en we zullen zo spoedig mogelijk een antwoord sturen.

Not readable? Change text. captcha txt